Telo Polet Landriuk koja je nestala pre dve godine nađeno je nedavno uz pomoć aplikacije Google street

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

GOOGLE STREET
Foto: Pixabay

Vremešna Belgijanka Polet Landriuk nestala je 2. novembra 2020 godine.

Napustila je svoj dom u gradu Anden i više se nije vratila kući. Žena je imala 83 godina i bolovala od Alzajmerove bolesti.

Zabrinuta porodica dve godina nije imala nikakvih vesti. Policija je sprovela istragu, 50 policijaca su tragali za Polet više dana zajedno za psima tragačima a belgiska federalna policija je upotrebila i helikopter sa termičkim kamerama.

Sve to nije dalo nikakav rezultat. Dva elementa su komplikovala rad istrage, a to je bila Poletina bolest, zbog koje je njeno kretanje bilo teško predvideti, i posebno gusta vegetacija u tom regionu.

Sve se promenilo pre neki dan. Policija je odlučila da još jednom obnovi potragu za Polet, u nadi da će moći da da neku vest porodici koja se nalazila u totalnoj neizvesnosti o sudbini rođake.

U novoj istrazi, policija je imala i malo sreće. Istražitelji su odlučili da preispitaju okolinu oko Poletine kuće koristeći Google Street View, aplikaciju za virtuelno kretanje koju svako od nas koristi s vremena na vreme.

Tako, ispitujući slike, jedan istražitelj je video Polet kako napušta svoj dom na dan nestanka. Baš tog dana i baš u tom trenutku vozilo Google Street View prolazi Poletinom ulicom i slika, kako to oni redovno rade da bi ažulirali aplikaciju.

To je omogućilo istrazi da na izuzetno precizan način utvrdi pravac u kojem je krenula Polet kada je napustila svoj dom.

Skoro dve godine kasnije, policija ponovo šalje ekipu od 30 policijaca da istraže teren, šalje i mašine koje treba da rasčiste teren zarastao u vegetaciji u blizini susedove kuće.

To je omogućilo da se pronađe Poletino telo.

Prema patologu koji je ispitao njeni telo, ona je najverovatnije pala i preminula od prirodne smrti i nije bila umešana druga osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: