Podeli vest

Obilazak je započeo u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, gde je general Mojsilović prisustvovao obuci vojnika na služenju vojnog roka u Trećem centru za obuku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

načelnik generalštaba
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima deo jedinica Komande za obuku i Centralne logističke baze u garnizonima Leskovac i Niš.

Obilazak je započeo u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, gde je general Mojsilović prisustvovao obuci vojnika na služenju vojnog roka u Trećem centru za obuku, obišao renovirane objekte za smeštaj ljudi i opreme i ostvario uvid u dinamiku realizacije radova na uklanjanju neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Na kraju obilaska jedinice, čiji se značaj ogleda u obuci vojnika na služenju vojnog roka i stvaranju uslova za razvijanje operativnih sposobnosti ratnih jedinica, održano je informisanje profesionalnog sastava o težišnim zadacima na strategijskom i operativnom nivou, planovima za dalje unapređenje sposobnosti i merama koje se preduzimaju radi poboljšanja statusa i materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

General Mojsilović je u nastavku obišao komandu i deo jedinica skladišnog bataljona Centralne logističke baze u Nišu, kojom prilikom je sagledao kapacitete za čuvanje i skladištenje artikala hrane i vojne opreme, transportne kapacitete za potrebe jedinica u ovom delu zemlje, kao i mogućnosti za održavanje ubojnih sredstava, pogonske opreme i instalacija.

Po obilasku centra za obuku i skladišnog bataljona, načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom, koji je vidljiv u svim oblastima života i rada.

Posebno je istakao posvećenost profesionalnih pripadnika svojim dužnostima i pozivu, kao i odlične rezultate i motivaciju vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“, koji već sada pokazuju interesovanje da stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: