Podeli vest

Odluka kojom je potvrđeno prvostepeno rešenje doneta je 6 jula, potvrdila je za Tanjug portparol Apelacionog suda u Beogradu, Mirjana Piljić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Apelacioni sud potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice, drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Odluka kojom je potvrđeno prvostepeno rešenje doneta je 6 jula, potvrdila je za Tanjug portparol Apelacionog suda u Beogradu, Mirjana Piljić.

Pošto je ovo rešenje postalo pravosnažno, može se očekivati da Specijalni sud zakaže suđenje i u ovom postupku.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen u oktobru prošle godine, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj im je u toku pripremno ročište, i terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već je obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Rešovića za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića optuženi su Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek i Aleksa Stošić i Dragana Mitrovića i dvojica okrivljenih saradnika Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Rešović (34) zvani Seki sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. godine ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još 28-rici pripadnika njihove grupe je počelo suđenje po potvrđenoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Goran Veličković , Milana Ljepoje i Zdravka Raođevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: