Podeli vest

Obim trgovine bitkoinima je ovog meseca najniži za skoro pet godina, saopštila je južnokorejska kompanija KriptoKvant (CryptoQuant).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bitkoin
Foto: Pixabay

Ukupan obim trgovine bitkoinima (BTC) na svim berzama je ovog meseca pao na najniži nivo od 2018. godine, pošto investitori za sada iščekuju i nisu se vratili na kripto tržište, prenosi CNBC.

Obim trgovine bitkoinima na svim kripto berzama je 26. avgusta iznosio 129.307 BTC, što je za oko 94 odsto manje u odnosu na mart, kada je obim trgovine bio 3,5 miliona BTC.

Veoma skroman obim trgovine bitkoinima je zabeležen 12. avgusta, kada je iznosio 112.317 BTC, što je najniže od 10. novembra 2018. godine.

Trgovci su napustili bitkoin zbog američkih regulatornih mera usmerenih prema kripto tržištu, a drugi razlog je okončanje američke bankarske krize u maju. “Kripto tržište je i dalje tromo i iščekuje novi zamajac, a ukupna tržišna likvidnost je slaba”, izjavio je analitičar kompanije Bernstin, Gautam Čugani.

On smatra da investitori treba da sačekuju novi tržišni ciklus, koji se obično preklapa sa halvingom bitkoina. Početak sledećeg ciklusa se očekuje u proleće 2024. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: