Podeli vest

Muškarac iz američke države Teksas, koji je uznemiravao bivšu djevojku na internetu i objavio njene intimne fotografije na društvenim mrežama, mora da joj plati 1,2 milijarde dolara odštete, odlučio je sud.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

muškarac
Foto: Pixabay

Žena je rekla da je njen bivši dečko objavio njene intimne fotografije na internetu bez njenog pristanka.

On je fotografije snimljene bezbednosnim kamerama u kući u kojoj je žena živela objavio na lažnim profilima na društvenim mrežama, a u objavama je označio njene prijatelje, porodicu i poslodavce, prenosi Guardian.

Muškarac je otvorio i internet stranicu preko koje je objavio javno dostupne Dropbox dokumente i slao ljudima intimne fotografije svoje bivše devojke mejlom.

On se nije pojavio na sudu, nije angažovao advokata, niti se odazvao na pozive za suđenje. Advokati oštećene su tražili da njihovoj klijentkinji bude isplaćeno 100 miliona dolara odštete.

Oni su za Vašington post rekli da policija nije reagovala na višestruke prijave žene o uznemiravanju, zbog čega je ona podnela tužbu građanskom sudu. Od 2015. godine u teksaškom zakonu deljenje intimnog vizuelnog materijala bez dozvole osobe i s namerom da joj se naudi je zločin poznat kao “osvetnička pornografija”.

Ako počinitelj takvog zločina na sudu bude proglašen krivim, može da dobije kaznu zatvora do jedne godine i novčanu kaznu od 4.000 dolara. Slični zakoni važe u 48 američkih saveznih država.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: