Podeli vest

Obradović smatra da su se i oni koji su sumnjali u međuvremenu uverili da je pokret Dveri ostao dosledna opozicija

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obradović
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je vreme za saradnju u opoziciji, a ne za teške reci i optužbe.

“Dveri su i do sada smo dale ogroman doprinos toj saradnji i to ćemo činiti i ubuduće. Ne želim da budem novi faktor sukoba i razdora već svetosavskog pomirenja i ujedinjenja unutar srpskog naroda u celini”, rekao je Obradović za “Danas”.

Komentarišući postizborne prilike u Srbiji on je rekao da Dveri imaju komunikaciju sa Narodnom strankom te da tu partiju vidi u Patriotskom bloku.

Istakao je da ima korektan lični odnos sa Jeremićem i dodao da Dveri sa Narodnom strankom, DSS-om, Srpskom strankom Zavetnici i POKS-om spajaju srpski nacionalni i državni interesi koji su svima identični.

Govoreći o saradnji sa Koalicijom NADA Obradović je rekao da je Predsedništvo Dveri javno pozvalo na šire nacionalno okupljanje sve rodoljubive parlamentarne i vanparlamentarne političke stranke.

“Mi smo potpuno otvoreni za dalje razgovore i dogovore u tome pravcu, a ostajemo zainteresovani za dalju saradnju i sa svim partnerima iz dosadašnjeg Patriotskog bloka, među kojima je i POKS na celu sa Žikom Gojkovićem i Milošem Parandilovicem”, rekao je on.

Obradović smatra da su se i oni koji su sumnjali u međuvremenu uverili da je pokret Dveri ostao dosledna opozicija.

Kaže i da nije upoznat kakve su dogovore Aleksandar Vučić i Dragan Ðilas postigli oko novih izbora u Beogradu, i ponovio stav Dveri da je glavnom gradu potrebna prelazna gradska vlast oročena na dve godine do opštih lokalnih izbora u Srbiji 2024. godine.

Odlaske kolega iz opozicije kod ambasadora Rusije on ocenjuje kao “nesporne redovne diplomatske aktivnosti”.

“Čim bude konstituisan novi saziv Narodne skupštine, obratiću se sa zahtevom za prijem i novom američkom ambasadoru da mu predstavim ideju da Srbija i SAD zajednički podignu spomenik đeneralu Draži Mihailoviću u Beogradu i Vašingtonu”, rekao je on.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: