Podeli vest

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas da se snage privatne paravojne formacije “Vagner” Jevgenija Prigožina kreću na sever, kroz Vorenešku oblast, sa gotovo sigurnom ciljem da dođu do Moskve.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo

U Rostovu na Donu, “Vagner” je gotovo sigurno zauzeo ključne bezbednosne lokacije, uključujući štab koji vodi ruske vojne operacije u Ukrajini, navodi britansko ministarstvo na Tviteru.

“Sa vrlo ograničenim dokazima o borbama između ‘Vagnera’ i ruskih snaga bezbednosti, neki su verovatno ostali pasivni, prećutno pristajući na ‘Vagner'”, ističe se u objavi.

Britansko ministarstvo ocenjuje da sukob Prigožina i ruskog vojnog vrha predstavlja najveći izazov za rusku državu u poslednje vreme, i dodaje da će u narednim satima lojalnost ruskih snaga bezbednosti, a posebno ruske Nacionalne garde, biti ključna za ishod ove krize.

U objavi se dodaje da su u operaciji koju je Prigožin okarakterisao kao “marš za slobodu”, snage grupe “Vagner” prešle iz okupirane Ukrajine u Rusiju na najmanje dve lokacije, dodaje se u objavi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: