Podeli vest

Selektor odbojkaša Igor Kolaković smatra da je bitno kako će ekipa igrati posle razigravanja u grupi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

odbojka
Foto: Shutterstock

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A Evropskog prvenstva sa Italijom, Švajcarskom, Nemačkom, Belgijom i Estonijom , dok će ženska odbojkaška reprezentacija igrati u grupi A Evropskog prvenstva sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je danas žrebom u Napulju.

Evropsko prvenstvo 2023. godine u konkurenciji odbojkašica igra se od 15. avgusta od 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, a Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Odbojkašice će svoje utakmice u grupi igrati u Gentu, dok će odbojkaši grupnu fazu provesti u tri grada – Rimu, Peruđi i Ankoni

Selektor odbojkašica Danijele Santareli istakao je da grupa nije laka.

“Igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska… nije jednostavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat posle drugog mesta osvojenog u Beogradu”, izjavio je Santareli.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković smatra da je bitno kako će ekipa igrati posle razigravanja u grupi.

“Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svetskog prvaka. Posle grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati posle razigravanja u grupi. Videćemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žreb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svetskom prvenstvu”, zaključio je Igor Kolaković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ