Podeli vest

Odbornici vladajuće većine, najavili su podršku predlogu, dok iz opozicije kažu da za njega neće glasati, uz zamerke na Šapićev račun.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

politika
Foto: Shutterstock

Tokom rasprave u Skupštini grada Beograda o predlogu da novi gradonačelnik prestonice bude Aleksandar Šapić, odbornici vladajuće većine, SNS-a i SPS-a, najavili su podršku predlogu, kako bi se nastavili započeti projekti, dok iz opozicije kažu da za njega neće glasati, uz zamerke na Šapićev račun.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević podsetio na rezultate postignute u gradu, kao i projekte koji tek predstoje, i pozvao odbornike da glasaju za Aleksandra Šapića.

“Hajde da izaberemo Šapica i nastavimo da se borimo za naš grad”, rekao je Nikodijević i dodao da će SPS apsolutno podržati Šapica i tim koji je predložio.

Dodao je da se izborom Šapića nastavlja politika započeta izborom gradonačelnika Sinišse Malog.

“Ponosi smo na politiku koji smo tada počeli da vodimo i na rezultate ostvarene sa Malim i Zoranom Radojičićem, zahvaljujući čemu smo i dobili podršku na izborima”, rekao je Nikodijević.

Odbornik SNS Dragoslav Šolak rekao je da je Šapić sa nepunih 14 godina političke karijere pokazao da je spreman da bude lider, a kao jedan od najboljh sportista naše zemlje dokazao da je oduvek bio timski igrač.

Sa druge strane, opozicija zamera Šapiću što je prešao u SNS, iako je, kažu, rekao da sa njima neće sarađivati, ali i to što, kako su naveli, ništa uradio povodom divlje gradnje na Savskom nasipu.

Šefica odborničke grupe “Ujedinjeni” Mila Popović rekla je oni neće glasati za Šapića jer će to biti politika kontinuiteta, a umesto Vesića, kaže, sprovodiće je Šapić.

Šef odbornika DS Filip Tatalović rekao je da oni neće glasati za Šapića i zbog plana metroa koji je, kako je rekao, “van zdravog razuma”, ali i zbog drugih stvari.

Predsednik odborničke grupe “Moramo” Dobrica Veselinović rekao je da je Šapić “bahatom gradnjom” na Bežanijskoj kosi pokazao da nije “dobar komšija, a zamerio mu je i da nije dostavio svoju biografiju, kao ni plan i program razvoja grada.

Tvrdi i da Šapić ni o čemu neće odlučivati sam, već će to, kaže, činiti centrala SNS umesto njega.

Šapić je replicirao da njegova namera nije bila da predstavi plan i program, da će to učiniti ako bude izabran i da je želeo da predstavi ljude sa kojim će sarađivati u Beogradu.

Šef odbnornika SNS Aleksandar Mirković ocenio je kao ružno i malicionzno reći da Šapić neće odlučivati, već da će to činiti centrala SNS.

Šef odbornika koalicije “Nada” rekao je da, za razliku od drugih, nema ništa lično protiv Šapića, ali da neće glasati za njega zato što predstavlja kontinuitet u ovom gradu.

Odbornici Narodne stranke ni ovog puta neće učestvovati u glasanju, a šef odbornika Miloš Pavlović rekao je da vlasti zamera što, kaže, uspela da poboljša kvalitet života građana i da obezbedi razvoj grada.

Milica Ðurđević Stamenkovski iz Zavetnika rekla je ne vidi nijedan politički projekat koji opravdava Šapićev izbor za gradonačelnika.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković poručio je opoziciji da ima kratko pamćenje, jer su se, kako je rekao, svi u opoziciji međusobno svađali a sada su se ujedinili da bi, kako je rekao, uzeli vlast u Beogradu i bogatili se.

Predstavnica Dveri Radmila Vasić rekla je da koalicija Patriotski blok, takođe neće glasati za Šapića, ali da nemaju ništa lično protiv njega, ali da imaju kritike na račun dosadašnje vlasti, koju će on nastaviti.

Podršku Šapiću najavio je samostalni odbornik Vuk Stanić, koji je izbačen iz dela POKS-a koji vodi Vojislav Mihailović, obrazlažući je time da je Šapić od Novog Beograd napravio najbolju opštinu u Srbiji, a da je to što je promenio stranku, zato što je, kaže, SNS rešila da od svoje stranke napravi Real Madrid i dovede najbolje igrače.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: