Podeli vest

Tajnim glasanjem, prozivkom, izabrana je i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, kao i 13 članova Gradskog veća koje je Šapić predložio.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Skupština grada Beograda izabrala je Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika.

Za izbor Šapića, prvog sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, glasalo je 57 odbornika.

Glasanje je bilo tajno, a od ukupno 110 odbornika, glasalo je njih 57.

Opozicioni odbornici nisu učestvovali u glasanju za nove gradske čelnike.

Tajnim glasanjem, prozivkom, izabrana je i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, kao i 13 članova Gradskog veća koje je Šapić predložio.

Šapić, 68. gradonačelnik glavnog grada, rođen je 7. juna 1978. godine, a na tu fukciju dolazi sa mesta predsednika opštine Novi Beograd – jedne od najmnogoljudnijih opština, na čijem je čelu bio tri mandata.

U njegovoj biografiji dostavljenoj odbornicima navedeno je da je Šapić treći mandat zaredom predsednik opštine Novi Beograd, da je bivši proslavljeni vaterpolista i aktuelni potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Osnivač je humanitarne fondacije “Budi human – Aleksandar Šapić” jedne od najrespektabilnijih, koja se bavi prikupljanjem sredstava za lečenje dece i odraslih.

U februaru 2016. godine, sve medalje koje je osvojio u igračkoj karijeri, sa najvažnijih svetskih takmičenja, ukupno 20, priložio je aukcijskoj prodaji, a sav novac od prodatih medalja uplaćen je za lečenja i terapije korisnika Fondacije.

Dobitnik je velikog broja priznanja za društveno-koristan i humanitarni rad, a zahvaljujući izuzetnoj sportskoj karijeri nosilac je i brojnih sportsko društvenih priznanja.

Zvanično je najbolji vaterpolo strelac u istoriji bivše Jugoslavije i u reprezentativnoj karijeri apsolutni rekorder sa 981 postignutim golom.

Važi za jednog od najtrofejnijih i najuspešnijih napadača u istoriji vaterpolo sporta, sa 14 uzastopnih sezona koje je okončao kao prvi strelac lige u svim zemljama u kojima je nastupao, a mnogi ga i danas smatraju jednim od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena.

Diplomirao je 2003. godine, magistrirao 2009. a doktorirao 2012. godine u oblasti industrijskog mekaimenta.

Njegova zamenica Vesna Vidović master je vaspitač, dugogodišnji član SNS-a, pomoćnica direktora predškolske ustanove “Savski venac”, od 2018. godine odbornica u Skupštini Beograda.

Vidović se tokom mandata u gradskom parlamentu i u skupštini opštine zalagala za socijalna pitanja, rodnu ravnopravnost, kao i za povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: