Podeli vest

Advokat Borivoje Borović branilac Vladimira K. oca dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribikar” ubio 10 osoba, rekao je danas da će insistirati da suđenje bude javno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

Borović je na konferenciji za novinare naglasio da će on na početku suđenja zahtevati da ovaj postupak bude javan, transparentan i da se sazna istina koja je iza te tragedije.

On je dodao da će insistirati da se iskazi maloletnih oštećenih samo pročitaju, a ne da se pozivaju da svedoče u sudnici.

Branilac Irina Borović će tokom postupka insistirati da se utvrdi da li je DNK majke Miljane K. nađen na čauri metka, kako se navodi u optužnici.

Podsetila je i da je ona jednom prilikom rekla da nije otac učio K.K. da puca i prvi ga doveo u kontakt sa oružjem, i istakla da je to činio instruktor i vlasnik streljane.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K., kao i protiv njegove majke Miljane K., vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: