Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je za 26.septembar odloženo suđenje petorici navijača FK Crvena zvezda koji se terete za bezobzirni napad na kombi koji je prevozio navijače FK Partizan, posle održanog derbija 16. aprila prošle godine kod Mladenovca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zvezda
Foto: Pixabay

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženog Ivana M, čiji advokat je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju sa razlogom izostanka. Postupajući tužilac je predložio sudu da se optuženima ukine mera zabrane napuštanja stana, koja im je određena u novembru prošle godine, kako se ne bi tom merom trošila “buduća sankcija”, misleći na kaznu koju treba da odsluže u zatvoru.

Odluku o ukidanju mere će doneti Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu. Optužni u ovom slučaju su Veljko M. iz Mladenovca, Boris N, Ivan M, Todor A. i Mihailo S. svi iz Beograda.

Njima se stavlja na teret da su svesni svog dela, u uračunljivom stanju, sa umišljanjem izvršili krivična dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i izazivanje opšte opasnosti.

Za sve okrivljene tužilaštvo je sudu predložilo da ih osudi na jedinstvenu kaznu od po osam godina zatvora, kao i novčanu kaznu od po 400.000 dinara. Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da svima izrekne meru bezbednosti – zabrana prisustvovanja određenim sportskim priredbama u trajanju od po pet godina, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Optužnim predlogom osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. aprila prošle godine oko 22 časa, zajedno sa više NN lica, nakon derbija između FK Crvena zvezda i FK Partizan, u ataru sela Markovac, kao navijači Crvene zvezde, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima. Po izlasku iz svojih vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju.

Kamenicama i drugim predmetima su razbili sva stakla na kombiju, a potom ubacili zapaljene baklje u unutrašnjost kombija. Pritom je jedan NN napadač kroz polupan prozor palio tapacirani krov u kombiju.

Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im je jedan od NN napadača to onemogućavao, držeći vrata vozila sa spoljne strane. Kombi se zapalio od ubačenih baklji, nakon čega su napadači otišli, a oštećeni su uspeli da napuste kombi i pobegnu u obližnju njivu.

Vozilo koje je bilo zahvaćeno vatrom ubrzo je eksplodiralo. U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede. Optuženi u ovom slučaju su na početku suđenja delimično priznali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, navodeći “da su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: