Podeli vest

Ncionalne frekvencije su dobili TV Prva, TV Pink, Happy TV i TV B92

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RTS
Foto: Shutterstock

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je dodelio četiri nacionalne frekvencije – televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, i doneo odluku da se raspiše konkurs za dodelu i pete nacionalne frekvencije.

Na današnjoj sednici, REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem zemaljskog digitalnog prenosa za područje Srbije.

Potrebnom većinom glasova, kako je saopšteno, dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Happy TV i TV B92, koje su i do sada uživale nacionalnu gledanost.

Na toj sednici Savet REM-a je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa u Srbiji, a potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Takođe, kako se navodi, zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, Savet REM-a je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole, za tzv. “petu frekvenciju”.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo i odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda, i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljskog digitalnog signala i 12 dozvola za pružanje medijske usluge radija putem zemaljskog analognog prenosa.

“Savet REM-a je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajuci mišljenja struke, javnosti i svakog clana Saveta REM-a. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete”, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu REM-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: