Podeli vest

Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti najbolji mogući, jer to osećaju i tako smatraju i građani u Croj Gori i građani u Srbiji, poručio je crnogorski predsednik Jakov Milatović i istakao da je to i njegova politika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

“I to je i moja politika. Naši odnosi se, pre svega, baziraju na ekonomskoj važnosti ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dve države. Stanje koje smo zatekli 2020. godine je bilo jako loše i činimo sve da se to promeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumevanje”, rekao je Milatović u intervjuu za beogradski nedeljnik NIN.

Milatović je kazao da mu je drago da je upravo njegova poseta Beogradu doprinela normalizaciji odnosa.

“U međuvremenu je Srbija predložila ambasadora u Podgorici, a mi moramo sačekati formiranje Vlade kako bi uradili isto. Taj proces, kao što znate, podleže sprovođenju striktnih zakonskih procedura i nadam se da će vrlo brzo biti uspešno okončan”, rekao je Milatović.

Na konstataciju da brojni analitičari neslaganje Milatovića sa stranačkim kolegom i mandatarom Milojkom Spajićem porede sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, šef crnogorske države poručuje da “Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir”.

“Analitičari, mediji, pa i sami građani, često su skloni da traže istorijske paralele sa sadašnjim događajima i ličnostima koje su deo političke scene. Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir, niti je isto vreme niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane”, naveo je Milatović.

Njihova uloga, prema njegovim rečima, ima karakter istorijske, sa svim dobrim i lošim stranama koje su pratile njihov rad.

“Gospodin Spajić i ja, u protekle tri godine, uradili smo puno na demokratizaciji Crne Gore i njenom ekonomskom oporavku i to je ono što treba istaći bez obzira da li smo u pojedinim situacijama imali drugačije poglede na određene teme. Važno je da i u narednom periodu, svako u okviru poverenja koje su mu poverili građani, radi na boljitku i prosperitetu države. Sve drugo je od manje važnosti, posebno političko-istorijsko romantizovanje našeg odnosa”, jasan je Milatović, koji je i izamenik predsednika PES.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: