Otac ubijene V.Đ. (14) iz Skoplja Aleksandar Đorđevski negirao je danas na saslušanju da je davao informacije o njenom kretanju glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom – Palču, što je, prema dosadašnjem toku istrage, dovelo do njene otmice, a potom i ubistva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

Informacije o njegovoj umešanosti u slučaj, državnim organima dala su još trojica okrivljenih, kojima je sudija u prethodnom postupku već odredio meru pritvora, koja bi danas trebalo da bude produžena, ali tek nakon što tužilaštvo dobije krivičnu prijavu protiv njih, prenosi A1on.

Ocu 14-godišnje Vanje juče je određena mera zadržavanja od 48 sati, za koju će tužilaštvo tražiti produženje ukoliko i on bude obuhvaćen istragom.

Četrnaestogodišnja devojčica nestala je 27. novembra ujutru, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije.
U okolini Velesa pronađeno je i telo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i devojčicu.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac devojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna poternica i kome je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon što se on privede.

Devojčica je sahranjena danas na gradskom groblju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: