Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je G.M., koji se sumnjiči da je 25. decembra u Ulici kralja Milana napao novinara televizije N1 dok je izveštavao sa protesta ispred Republičke izborne komisije, odredio pritvor, koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

Pritvor je G.M. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Kako je navedeno, okrivljenom G.M. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz člana 344a stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u četvrtak da je saslušan državljanin Srbije Gordan M, zbog sumnje da je 25. decembra u Ulici kralja Milana napao novinara televizije N1 M.S. dok je izveštavao sa protesta ispred Republičke izborne komisije.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao da je izvršio krivično delo, ali je potvrdio radnju izvršenja, saopštilo je to tužilaštvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da uz srpsko državljanstvo poseduje i državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima krivične prijave, Gordan M. je 25. decembra oko 19.10 časova u Ulici kralja Milana, prilikom održavanja protesta organizovanog od strane koalicione liste “Srbija protiv nasilja”, prišao oštećenom novinaru medijske kuće N1 M.S, koji je u tom trenutku izveštavao o navedenom skupu i, posle kraće verbalne rasprave i više upućenih pogrdnih reči, uhvatio ga za revere, zamahnuo rukom u nameri da ga udari i obratio mu se rečima: ”Marš. Hoćeš da te udarim”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: