Podeli vest

Vlasnik televizije “Pink” Željko Mitrović napisao je na svom Instagram nalogu da je doneo odluku da u roku od desetak dana, ukine rijaliti program “Zadruga”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Mitrović je i ranije izjavio da je ovo poslednja sezona rijaliti programa “Zadruga” i najavio rijaliti program drugačijeg formata.

Na svom instagram profilu Mitrović je napisao da je program ukinuo na preporuku predsednika Srbije.

“Na preporuku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, doneo sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program “Zadruga”.

Mitrović je dodao da je procena predsednika Republike važnija od njegovog ličnog interesa.

“Verujem da je jedinstvo Srbije i procena Predsednika Republike, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa”, napisao je Mitrović na Instagram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je tokom razgovara sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem rekao da jedan deo građana Srbije smatra da rijaliti nije dobra stvar i da razmotri mogućnost da ga ukine.

“Ja znam kakav je njegov stav i gledalaca Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Zamolio sam ga da pre nego što se razgovara u okviru REM-a i nekih drugih nadležnih institucija, sam napravi taj potez i možda razmotri mogućnost da to ukine – da li će ili neće, to ćemo da vidimo”, rekao je Vučić za TV Pink.

Hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, jedan je i od zahteva dela opozicije koji organizuje proteste “Srbija protiv nasilja.”

U vezi sa medijima na ovom protestu izneta su još tri zahteva: smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje “sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: