Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na današnjem skupu “Srbija nade” ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rešenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije. Ne zato što sam slab, ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neuobičajeni mir i moja uloga će se od ponedeljka promeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati”, rekao je Vučić za TV Pink.

Dodao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, normalno je da ima više demonstrancija, ali je normalno da se te tenzije rešavaju izborima.

“Postoji procedura kako se smenjuje predsednik i morate da skupite potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika, ja sam smenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu”, ukazao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti “Majdana” i zauzimanja zgrada.

“Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se videlo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im rečima objasnimo da ne čine krivična dela. Tek kada su uši u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om”, podsetio je Vučić.

Skup pod nazivom “Srbija nade” biće održan večeras sa početkom od 19:00 časova u Beogradu ispred doma Narodne skupštine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

Vučić je rekao da će to biti skup za pristojniju Srbiju, čak i onih koji glasaju za opoziciju, ali drugačije sagledavaju stvari. Predsednik je rekao da skup koji se organizuje danas nije miting SNS, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: