Podeli vest

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Anja Ćurčić koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi “Klimaks” u Hartefakt kući.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ćurčić je rekla da u predstavi nisu hteli da se previše oslanjaju na likove iz istoimenog filma reditelja Gaspara Noa.

“Hartefakt kuća je prostor sa milion mogućnosti, a mi smo ih sve iskoristili, tako da je vizualno eksplozivna predstava”, navela je glumica.

Ćurčić je rekla da je ekipi bilo najbitnije da iz filma očuva “motiv nagonskog u čoveku i gde prestaje da bude čovek i postaje životinja”.

“Bez (reditelja) Patrika Lazića ne bismo uspeli ništa. Bio nam je neophodan da nas uspozna sa stanjima svesti koja su malo izmeštena, do kojih dolazi usled korištenja izvesnih supstanci”, rekla je Ćurčić.

Navevši da je Lazić pomogao glumcima da iskoriste sve pogodnosti prostora Hartefakt kuće, koji se nalazi u jednom stanu u Beogradu, Ćurčić je dodala da je to bilo “baš izazovno”.

“Dosta je čudna i intenzivna predstava. Trebalo je prvo da se pomirimo sa saznanjem da su oko nas ljudi, da su doslovno na dohvat ruke, da osećaju sve što mi osećamo, čuju svaki udah i izdah”, rekla je glumica.

Ćurčić je priznala da joj je najdraže kada tokom predstave čuje reakcije publike, kao kad je jedna gospođa tokom scene u kojoj njen lik maltretira glumac Pavle Mensur, uzviknula: “Nemoj Pavle to ti je sestra”.

“Retko kod nas glumci mogu da se susretnu sa takvim u trenutku fidbekovima, što je jako dragoceno”, priznala je Ćurčić.

Prema njenim rečima, predstava “Klimaks” se ne može žanrovski odrediti, kao ni filmovi Noe, i predstavljaju “spektakl sam za sebe”.

Ćurčić je dodala da je pomoglo što je “Klimaks”, kao autorski projekat Lazića i dramaturškinje Dunje Matić, generacijska predstava, koju je inicirao glumac Aleksej Bjelogrlić, a pored njega i nje u njoj igraju Mensur i Andrej Nježić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: