Podeli vest

Doskorašnji košarkaš Partizana Jam Madar se posle potpisa trogodišnjeg ugovora sa čelnicima Fenerbahčea obratio se navijačima “crno-belih” na Instagramu i poručio da “ima velike emocije prema klubu, ali da je u poslednjih 10 dana video da emocije nisu obostrane” i tako je sve počelo, iako je sve imalo pozadinu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

“Moja familijo, postoje momenti u životu kad je teško doneti odluku, a najteže se donose one koje uključuju emocije. Imam velike emocije prema klubu. Ali sam u poslednjih 10 dana video da emocije nisu obostrane i zato nisam imao pravi izbor. Želeo bih da se zahvalim svima na ljubavi i podršci koju su mi pokazali i što su mi učinili da se osećam kao kod kuće kad sam bio daleko od svoje”, napisao je Madar.

Na kraju se osvrnuo na navijače i trenera Željka Obradovića.

“Posebna zahvalnost publici, najboljem treneru na svetu, treneru koji je pre svega sjajan čovek i životni mentor. Hvala Vam što ste me izabrali i promenili mi život. Hvala kompletnom stručnom štabu i svima koji su bili deo svega ovoga. Zauvek ćete biti u mom srcu. Sve saigrače volim i želim im uspeh, onima što su otišli ili idu, kao i onima što ostaju. Zauvek ću biti navijač Partizana, bez obzira gde odem. Dok se ne sretnemo ponovo”, zaključio je Madar, a zatim se oglasio KK Partizan.

Oglasio se KK Partizan: Štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima u slučaju Madara

Košarkaški klub Partizan izdao je danas saopštenje u kom je osudio način na koji je Jam Madar napustio klub i prešao u Fenerbahče i najavio da će štititi interese svim raspoloživim pravnim sredstvima.

“KK Partizan ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, Klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak”, stoji na početku saopštenja.

“Džak mejl” je problem?

“Mejl upozorenja od strane Američke Agencije CAA je poslat sa adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan se nalazi na Majkrosoft serveru koji ga je prepoznao kao “junk mail”. Sertifikat Majkrosoft je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao “junk”.

Nastavlja se zatim sa objašnjenjem situacije. “Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavestio klub da je promenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan je prvi put saznao za problem kad je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni email i potencijalni raskid ugovora.

Partizan:Madaru se ne duguje ni jedan dolar

Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktuelni igrači KK Partizan i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama”. Istaknuti su zatim dodatni detalji. “Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA.

KK Partizan je platio obeštećenje u dve rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2+1 godinu sa opcijom od strane Kluba da u leto 2023 produži saradnju”. Na kraju je klub najavio pravnu borbu za zaštitu interesa.

“Na kraju prethodne sezone, Partizan je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, Klub nije želeo da isprati. Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa BeoBasketom okonča. Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje. U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima”, stoji u zaključku saopštenja.

Oglasio se i Miško Ražnatović: Jam bi ostao da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje Partizana

Apsolutno nisam imao nameru da komentarišem bilo šta vezano za situaciju oko Jama Madara, iako sam meta grubih napada, što je u opisu posla u kojem sam već 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite tvrdnje iz poslednjeg saopštenja KK Partizan, prinuđen sam da reagujem prvenstveno kao poštovalac svih ljubitelja košarke koje sigurno zanima šta se zaista desilo, rekao je poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

Miškove činjenice

“Činjenice su sledeće: nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane”, naveo je Ražnatović u pisanoj izjavi za Tanjug.

Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim, klub sada to više nije želeo i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštećenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno, dodao je Ražnatović.

“Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9.12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja.”

Blage pretnje bez povratka

U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba, jasan je Ražnatović.

“Partizanu su ponuđene dve opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku ‘mejlova u džank’. Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svesnost kluba o neprimerenom vođenju pregovora i postupanju čoveka koji se time bavio i greškama koje su načinjene. Što se prestanka saradnje tiče, naravno da imam žal usled iste, imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova, ali ako je to cena koja se mora platiti da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim”, zaključio je Ražnatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: