Podeli vest

Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica se donosi u cilju zaštite tržišta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SECER
Foto: Pixabay

 

Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, koju je danas usvojila vlada, ograničava se maksimalna maloprodajna cena kristal šećera po kilogramu, u svim pakovanjima, koja ne sme prelaziti 89,99 dinara.

Takođe, ograničava se i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i 10 kilograma, koja ne sme prelaziti 73,00 dinara po kilogramu i maksimalna proizvođačka cena kristal šećera za sva ostala pakovanja, koja ne sme prelaziti 81,00 dinar po kilogramu, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Ova Uredba donosi se u cilju zaštite tržišta i sprecavanja deformacija u formiranju cena roba ograničenih Uredbom koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a prevashodno ugroženih kategorija.

Uredba stupa na snagu od narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku i važi narednih 150 dana.

Vlada Srbije usvojila je i Odluku o privremenoj zabrani izvoza odredenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Srbiju.

Cilj Odluke je sprečavanje nestašice ovih proizvoda odnosno ublažavanje posledica nestašice nastale usled povećanog izvoza i potrebe stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu energenata.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: