Podeli vest

Gugla je kažnjen zbog višestrukog odbijanja da ukloni sadržaj zabranjen u Ruskoj Federaciji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gugl
Foto: Shutterstock

Ruski sudski izvršitelji naplatili su više od 123,2 miliona dolara od Gugla, koji je kažnjen zbog višestrukog odbijanja da ukloni sadržaj zabranjen u Ruskoj Federaciji.

Taganski sud u Moskvi je krajem decembra 2021. odredio Guglu minimalnu kaznu od pet odsto godišnjeg prihoda za 2020. godinu, što je iznosilo 123,2 miliona dolara, saopštio je Roskomnadzor, navodi Interfaks.

Rok za dobrovoljno plaćanje kazne istekao je 19. marta 2022. godine.

Arbitražni sud u Moskvi je krajem aprila ove godine odobrio zahteve za zaplenu sredstava, uključujući ona na bankovnim računima, kao i imovinu kompanije Gugl.

Istovremeno, sudski izvršitelji su protiv kompanije podneli tužbu za naplatu novčane kazne, a kasnije je na tu sankciju dodata i naknada za izvršenje u iznosu od oko 8.500.000 dolara, prenosi Interfaks.

Guglova ruska filijala prošle nedelje saopštila je da planira da podnese zahtev za bankrot nakon što su vlasti zaplenile njen bankovni račun, što onemogućava plaćanje osoblja i dobavljača, ali će besplatne usluge, uključujući pretragu i Jutjub, i dalje raditi, navodi Rojters.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: