Podeli vest

Gotovo 3.000 trudnica u prestonici Haitija, Port-o-Prensu, nalaze se u opasnosti da im bude uskraćena neophodna zdravstvena zaštita, ako se trenutna blokada grada, koju su izazvali napadi naoružanih bandi, nastavi, saopštile su danas Ujedinjene nacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Ariana Cubillos (STF)

Integrisana kancelarija UN na Haitiju (BINUH), saopštila je da za oko 450 trudnih žena od ukupno oko 3.000 postoji rizik od potencijalno fatalnih akušerskih komplikacija.


BINUH je, takođe, upozorio da bi više od 500 žena žrtava seksualnog nasilja naoružanih bandi moglo da ostane bez medicinske pomoći do kraja marta, preneo je Rojters.


BINUH navodi da je abortus na Haitiju i dalje ilegalan, kao i da bolnice upozoravaju na nedostatak osoblja, kreveta i krvi, dok su mnoge humanitarne organizacije obustavile usluge zbog nasilja.


Vlada Haitija produžila je vanredno stanje u četvrtak usred masovnih pljački i napada naoružanih bandi, na policijske stanice.
Naoružane bande pozivaju na zbacivanje premijera Haitija Arijela Anrija, koji je trenutno u Portoriku i koji se bori da dobije međunarodnu podršku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ