Podeli vest

Nekoliko opozicionih stranaka u Skupštini Srbije najavilo je da će pozvati građane na protest 17. septembra, ukoliko Evroprajd tog dana bude zabranjen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

europrajd
Foto: Pixabay

To su za “Danas” potvrdili predstavnici Demokratske stranke, pokreta Ne davimo Beograd, Pokreta slobodnih građana, koji je deo poslaničke grupe Stranke slobode i pravde – Ujedinjeni i poslaničke grupe Moramo.

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović smatra da Evroprajd treba da se održi i da ako se zabrani okupljanje LGBT populacije i njihov protest, to isto može da se, kako kaže, dogodi i ako se bude protestvovalo protiv nekih društvenih problema, poput siromaštva i zagađenja.

“Želimo da se borimo da svi naši građani, bez obzira na versku, nacionalnu i seksualnu pripadnost imaju ista prava garantovana ustavom”, kaže Lazović.

Narodni poslanik liste Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da će podržati “sve što je zdravo”, osnosno da će stati iza svakog osnovnog ljudskog prava koje je ugroženo i ponovio da će pozvati na protest građane, ukoliko se Evroprajd ne održi 17. septembra.

“Oni koji bez ikakvog razmišljanja organizuju Evroprajd u Beogradu, uradili su ogromnu svinjariju u našem društvu, imajući u vidu duboku podeljenost. I sada hoće da ono za šta su odgovorni zabrane”, naveo je Chuta.

Dragana Rakić iz Demokratske stranke podsetila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u istom danu saopštio da je Evroprajd otkazan i da će mandatar za sastav vlade biti Ana Brnabić, koja je pripadnik LGBT populacije.

“Zvuči apsurdno, ali činjenica je da za ovo vreme premijerka nije učinila ništa kako bi život pripadnika LGBT populacije bio lakši i sigurniji”, rekla je Rakić za “Danas”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: