Podeli vest

Tokom sastanka čuli su se disonantni tonovi predstavnika poslaničkih grupa po pitanju priključenja EU. Predstavnici opozicionih poslaničkih grupa razgovarali sa komesarom Evropske komisije za susedstvo i proširenje Oliverom Verheljem

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
Foto: Pixabay

Predstavnici opozicionih poslaničkih grupa razgovarali sa komesarom Evropske komisije za susedstvo i proširenje Potpredsednik Narodne skupštine i predstavnik Poslanička grupa UJEDINjENI – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA Borko Stefanović istakao je da Srbija trpi veliki pritisak u procesu evrointegracija, koji se pre svega ogleda kroz nerešena pitanja između Beograda i Prištine, u procesu pregovora i nepoštovanja Briselskog sporazuma od strane jednostrano proglašene tzv. države Kosovo.

On je naglasio da je usaglašavanje spoljne politike sa EU, jedan od preduslova za napredak ka punopravnom članstvu u toj organizaciji i izrazio nadu da će Srbija dobiti ohrabrujuće poruke od Evropske unije tokom tog procesa.

„Trebalo bi kao zemlja kandidat da biramo poslanike za Evropski parlament, bez prava glasa, ali sa pravom da govorimo pred tim parlamentom. To bi bio znak podrške, ne samo za Srbiju, već za ceo Zapadni Balkan“, rekao je Stefanović.

„Ono što Srbija nikada neće prihvatiti je priznavanje nezavisne države Kosovo“, naglasio je on.

Stefanović je govorio i o stanju i problemima u Srbiji.

Varheji je istakao da je proširenje Evropske unije jedna od najznačajnijih tema unutar te organizacije i da je to pitanje od vitalnog značaja za EU, uz održavanje mira i stabilnosti.

On je istakao značaj vladavine prava i rekao da je ta oblast najznačajnija prilikom izveštavanja o napretku Srbije. Takođe, istakao je da je uspešnost dijaloga između Beograda i Prištine, jedan od preduslova za dalji tok evrointegracija.

Na sastanku su govorili i Dragana Rakić , zamenica predsednika Demokratske strane, Miroslav Aleksić, iz PG Narodne stranke, Bojana Bukumirović iz PG Zavetnici, Radmila Vasić iz PG Dveri, Robert Kozma iz PG ZELENO – LEVI KLUB, NE DAVIMO BEOGRAD, MORAMO i dr Đorđe Miketić iz PG MORAMO – ZAJEDNO.

Tokom sastanka čuli su se disonantni tonovi predstavnika poslaničkih grupa po pitanju priključenja Srbije Evropskoj uniji,a postavljeno je i pitanje da li ulazak Srbije u EU zavisi od uvođenja sankcija Rusiji i priznavanja lažne države Kosovo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: