Podeli vest

Jedan 26-godišnji muškarac nedavno je optužen za falsifikovanje i kršenje žigova nakon što je otkriveno da je njegov crveni Ferrari F430 zapravo modifikovani Toyota MR Coupe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

ferari
Foto: Pixabay/ilustracija

Italijanska Guardia di Finanza napravila je neobičnu zaplenu tokom rutinske provere u gradu Asti u Italiji.

Iako je crveni Ferrari sadržao sve kultne elemente F430, od ​​logotipa konja koji skače na haubi i volanu, do kočionih čeljusti i legendarnih farova, nešto u vezi sa vozilom izgledalo je pogrešno.

Da bi policajci razrešili sumnju pozvali su tim stručnjaka koji su bili potpuno šokirani kada su ustanovili da je automobil zapravo modifikovani Toyota MR Coupe.

Iako ovo svakako nije prvi put da neko svoj jeftini automobil pretvara u sopstveni ekskluzivni superautomobil, ono što ovaj slučaj čini posebnim je visok nivo falsifikata. Umesto jednostavnog okvira od ugljeničnih vlakana preko obične šasije i nekih lažnih logotipa, ko god da je napravio ovaj lažni F430 uradio je izvanredan posao.

I spoljašnjost i unutrašnjost automobila su modelovane po modelu F430 Ferrarija napravljenog između 2004. i 2009. godine u Maranelu. Prema rečima stručnjaka koji su potvrdili falsifikat, automobil je čak imao originalne Ferrari delove i dodatnu opremu, što je otežavalo uočavanje da se zapravo radi o Toyoti.

Italijanski mediji javili su da je automobil zaplenjen, a da je vlasnik prijavljen javnom tužilaštvu u Astiju zbog neovlašćenog korišćenja registrovanih žigova, prenosi Oddity Central.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: