Poslanik opozicije Leonardo Dono povređen je u tuči u parlamentu Italije tokom glasanja o spornom vladinom zakonu koji utire put da italijanski regioni dobiju veću autonomiju, objavio je danas Politiko.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

Tuča je izbila juče, a poslanik iz opozicionog Pokreta pet zvezda napustio je salu u invalidskim kolicima.

Tuča je počela tokom glasanja u donjem domu italijanskog parlamenta o vladinom zakonu koji utire put da italijanski regioni dobiju veću autonomiju, a Dono, koji se protivi reformi, prišao je ministru za regionalna pitanja i autonomije Robertu Kalderoliju i udario ga italijanskom zastavom po licu.

Desetine poslanika iz partija Liga i Braća Italije, koje su deo vladajuće koalicije premijerke Đorđe Meloni, pridružilo se tuči. Dono je na kraju pao, pa ga je medicinsko osoblje izvelo iz sale u invalidskim kolicima.

“Pored ostalih udaraca, dobio sam i veoma snažan udarac šakom u grudnu kost i srušio sam se jer nisam mogao da dišem”, rekao je Dono za lokalne medije, napominjući da će razmotriti preduzimanje akcije protiv poslanika Lige i Braće Italije za koje tvrdi da su ga napali. Poslanik iz stranke Liga Igor Jedzi rekao je lokalnim medijima da je zamahnuo ka Donu, ali tvrdi da ga nije udario.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: