Podeli vest

Nakon što su poplave pogodile delove Nemačke, poplavne vode nastavljaju da rastu u južnim delovima zemlje, a vodostaj Dunava nastavlja da raste prema Austriji i Mađarskoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Armin Weigel/dpa via AP

Sav rečni saobraćaj duž Dunava zaustavljen je u oblasti Donje Austrije. Dunav se izlio u trećem po veličini gradu u Austriji, Lincu ostavljajući područja blizu obala reke potopljena.

U Mađarskoj su prognostičari upozorili na značajne padavine u naredna tri dana, a postoji zabrinutost i da će se porast vodostaja proširiti na plavnu ravnicu Dunava u Slovačkoj, prenosi BBC.

Transport tereta i dalje je zaustavljen na Rajni u nekim oblastima južne Nemačke, iako vlasti u Baden-Virtembergu na jugozapadu kažu da će nivo vode pasti u narednim danima.

Za sada je potvrđeno da je pet osoba poginulo nakon što je jaka kiša dovela do izlivanja reka iz korita u Bavarskoj i Baden-Virtembergu. Jedna od žrtava bila je žena koja je izgubila život jer je njen automobil potopljen zapadno od Minhena, a nemački mediji su potvrdili da je u Bavarskoj nestao jedan vatrogasac.

Iako je nemačka meteorološka služba DVD proglasila kraj talasa obilnih kiša u južnoj Nemačkoj, nivo vode u istorijskom gradu Pasau, gde se spajaju tri reke, sada je porastao za skoro 10 metara, što je najveći porast vodostaja u proteklih 10-ak godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…