Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu da njegova vlada podržava članstvo Švedske u alijansi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orban
Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives for the extraordinary meeting of EU leaders to discuss Ukraine, energy and food security at the Europa building in Brussels, Monday, May 30, 2022. European Union leaders will gather Monday in a fresh show of solidarity with Ukraine but divisions over whether to target Russian oil in a new series of sanctions are exposing the limits of how far the bloc can go to help the war-torn country. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Orban je u objavi na X platformi dodao da je Stoltenbergu u telefonskom razgovoru rekao i da će nastaviti da apeluje na mađarsku skupštinu da glasa za ulazak Švedske u NATO i završi ratifikaciju prvom mogućom prilikom, prenosi Rojters.


Stoltenberg je pozdravio odluku Mađarske da jasno podrži pristupanje Švedske Alijansi i da će uskoro ratifikovati njenu kandidaturu.


“Dobar razgovor sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Pozdravljam jasnu podršku premijera i njegove vlade za članstvo Švedske u NATO-u. Radujem se ratifikaciji čim se parlament ponovo sastane”, saopštio je Stoltenberg u objavi na X platformi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…