Podeli vest

Srbija i Maroko neguju istinski prijateljske odnose zasnovane na poštovanju, poverenju i solidarnosti, naglasio je Orlić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orlić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa ambasadorom Maroka u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju sveukupne saradnje dve države.

”Srbija i Maroko neguju istinski prijateljske odnose zasnovane na poštovanju, poverenju i solidarnosti. Naše opredeljenje je da nastavimo da ulažemo u razvoj bilateralnih odnosa na svim nivoima“, naglasio je Orlić, saopšteno je iz Narodne skupštine.

On je dodao da su Srbija i Maroko na dobrom putu ka ostvarivanju strateškog partnerstva u svim oblastima od zajedničkog interesa i izrazio očekivanje da Srbija bude više i značajnije prisutna u ekonomskom, privrednom i svakom drugom planu, kako u Maroku, tako i na čitavom afričkom kontinentu.

”Međuparlamentarna saradnja je na izvanrednom nivou, očekujemo formiranje Poslaničke grupe prijateljstva sa Marokom u Narodnoj skupštini u XIII sazivu“, naveo je Orlić.

Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u parlamentu Maroka postoji Poslanička grupa prijateljstva s Srbijom.

Govoreći o održavanju Generalne skupštine UN u Njujorku, na kojoj je Srbija predstavljena na najvišem nivou i gde će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Orlić je posebno zahvalio rukovodstvu Maroka na principijelnom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, ocenivši da se Srbija i Maroko zalažu i bore za iste principe.

„Principe za koje se zajednički zalažemo sve bolje razume svet i zbog toga je većina država u UN danas na istim pozicijama kao i Srbija po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a od juče je našem predsedniku uručena još jedna nota o povlačenju priznanja tzv. Kosova“ naglasio je Orlić.

Predsednik Narodne skupštine je istakao da Srbija sa svoje strane pozdravlja ulogu Maroka kao regionalnog stuba stabilnosti i predvodnika rasta i razvoja u Africi.

Ambasador Belhaž je iskoristio priliku da Orliću i lično čestita na izboru za predsednika Narodne skupštine i izrazio zadovoljstvo povodom buduće saradnje, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: