Podeli vest

Možda će oni koji dublje ulaze u suštinu politike razumeti šta ćemo smo sve govoriti. Mnogo važnije od ocene nečijeg govora, je situacija u kojoj se danas nalazimo, istakao je predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Njujorku, pred govor na Generalnoj skupštini UN, da su on i njegov tim vodili računa o svakoj reči, citatu, poslovici koju će on izgovoriti , i dodao da Srbiju očekuje težak period u kojem veliki neće trpeti njene slobodarske, pravične stavove, već će nam naređivati da radimo što i oni.

Vučić je, u intervjuu Tanjugu, kazao da su devet puta menjali govor, vodili računa o svakoj reči, i da veruje da će biti interesantan govor.

Svi se pozivaju na međunarodno pravo kad njima odgovara

Aleksandar Vučić, koji će se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija noćas obratiti posle ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, kaže da je takav redosled svakako hendikep, ali i da će nesumnjivo zbog toga biti usmerena veća pažnja i na njegov govor, nego što bi inače bila.

“Ali, moglo se i danas ovde videti, niko nema strpljenja ni za koga i ni za šta, samo da njihova strana pobedi. Neće da slušaju, i baš ih briga i za 1999.godinu, što je nama bolna rana, ni za 2008.godinu…”, rekao je Vučić u intervjuu za Tanjug.

Imajte poverenja u svoju državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Njujorku da je stalno suočen sa pitanjem kada će Srbija uvesti sankcije Rusiji i zamolio građane da imaju poverenje u svoje državno rukovodstvo, čiji predstavnici nisu kukavice već se bore da Srbija izgubi najmanje što mora , a izvuče najviše što može.

Vučić je, u intervjuu Tanjugu, na pitanje da prokomentariše to što su zvaničnici EU vrše veliki pritisak na njega da uvede sankcije Rusiji i pitanje ko je to od njega konkretno tražio, rekao da to stalno čine. „Meni su rekli u lice. Rekli su pred nas 5 ili 6 koji smo došli sa Zapadnog Balkana. Pola jučerašnjeg sastanka je bilo „kada ćemo sankcije“. Rekao sam razumeo sam poruku, odlično razumeo šta su rekli. Niko nije pretio, niti šta, ali ako je to jedina tema sastanka onda samo čekate šta dolazi posle toga“, rekao je on.

Potrebno jedinstvo, biće nemilosrdni prema nama

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je večeras građane u Srbiji da budu ujedinjeni i da razumeju da celom svetu predstoji najteži period posle Drugog svetskog rata, a posebo za Srbiju.

“Nemamo bombe na našoj teritoriji, ali će svi biti brutalno nemilosrdni prema nama, jer niko ne zeli da dozvoli našu poziciju nezavisne i suverene zemlje, nego moras da ides u naš kamp. Ako nisi tu, ti si protiv nas i zgazićemo te”, rekao je večeras Vučić za Tanjug iz Njujorka gde učestvuje u Generalnoj debati UN.

Za neke zemlje sam siguran da neće priznati KiM, u jednu nisam

Aleksandar Vučić izjavio je večeras, na pitanje da li bi pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo, to mogle da učine pod pritiskom, da je u neke siguran da to neće učiniti, dok u jednu nije siguran.

“U neke sam siguran da neće, u jednu nisam, ali ne želim da iznosim javnu sumnju, jer to nisu uradili. I dok to ne urade, naši su veliki prijatelji”, rekao je Vučić za Tanjug.

Nećemo podržati članstvo Kosova u UN, to je završena priča

Vučić je ponovio je večeras da Srbija neće podržati članstvo tzv. Kosova u Ujedinjenim nacijama, što je, kaže, poručio i šefu evropske diplomatije Žozepu Borelu i specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

Na pitanje da li na sastanku sa Lajčakom i Boreljom bilo reči o predlogu Olafa Šolca i Emanuela Makrona za rešenje kosovskog pitanja i da li je Lajčak potvrdio da iza tog predloga stoji i EU i da li je bilo uslovljavanja, Vučić je odgovorio da on svakako zna sve o tom papiru.

Za sedam do 10 dana slede teške odluke

Predsednik je rekao je večeras da Srbiji predstoji i politicki i ekonomski težak period i da će u narednih sedam do deset dana morati da se donose teške odluke za zemlju.

On je u intervuu za Tanjug iz Njujorka rekao da se Srbiji dogodilo sve najgore sto je moglo da se dogodi na međuanarodnom planu.

Komplikacije za Zapad, Srbiji iz dana u dan sve teže

Najava predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizacije ruske vojske komplikuje stvari za Zapad, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će se zbog sukoba u Ukrajini nastaviti teška situacija i za Srbiju da će ona svaki dan biti sve teža.

“Jasno je kao sto je bilo jasno od pocetka da se Putin neće predati, uprkos napredovanju ukrajinske armije u poslednjih 20 dana i na istoku i na jugu Ukrajine”, rekao je Vučić i u intervjuu za Tanjug odgovarajući na pitanje da li posle današnjeg obraćanja Putina očekuje još jače pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i kakve će posledice na ceo svet imati poruke ruskog predsednika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: