Podeli vest

Uputstva za restrikcije ostaće na snazi dok se situacija ne stabilizuje, što podrazumeva obezbeđivanje dovoljno električne energije, saopštavaju iz KOSTTA-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

struja
Foto: Pixabay

Na Kosovu i Metohiji ostaju na snazi restrikcije struje dok se energetska situacija ne stabilizuje, prenosi Koha.

Kako je saopštio Operator sistema, prenosa i tržišta električne energije Kosova (KOSTT), zbog nedovoljnog snabdevanja predviđenog Mrežnim kodeksom uputstva za restrikcije ostaće na snazi dok se situacija ne stabilizuje, što podrazumeva obezbeđivanje dovoljno električne energije za pokrivanje potrošnje od strane odgovornih operatera KESCO i KEDS.

Prema navodima iz KOSTTA-a, što se tiče granica dnevne potrošnje, one mogu da se razlikuju iz dana u dan i zavise od opterećenja (potrošnje) i od energije koju obezbeđuju odgovorni za pokrivanje potrošnje struje u pokrajini.

“Stanje energetske krize sa kojom se suočava Elektroenergetski sistem Kosova, a koja je između ostalog i odraz globalne energetske krize, lakše će biti prevaziđeno uz podršku svih građana, korišćenjem električne energije na najracionalniji način i štedeći tamo gde moguće”, naveli su iz KOSTT-a, prenosi Kosovo onlajn.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: