Podeli vest

Predsednik je poručio da Srbija želi sama da obezbeđuje svoje nebo, svoj narod i stanovništvo i istakao da će se tako ponašati i u budućnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić stoltenberg
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys)

Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji nisu potrebne ničije strane baze, da je Srbija vojno neutralna zemlja i da samo želi da čuva mir.

Vučić je to rekao u Briselu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom odgovarajući na pitanje da li ga je agresivno ponašanje Aljbina Kurtija i Kvinte nateralo da razmislja o ponuđenoj ruskoj bazi u Srbiji.

Srpska vojska i policija nijednom nisu prešli administrativnu liniju sa KiM

Predsednik Srbije istakao je danas da srpska vojska i srpska policija nijednog trenutka nisu prešli administrativnu liniju sa Kosovom.

“Lagali su za to kao što lažu i za sve drugo”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu odgovorajaći na pitanje povodom pisanja albanskih medija da je srpska vojska pregazila međunarodno pravo i prešla administrativnu liniju i da li NATO ima dokaze za to.

Potrebno nam je kompromisno, a ne rašenje po nečijim željama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u razgovorima Beograda i Prištine potreban racionalan pristup i kompromisno rešenje, a ne rešenje po nečijim željama kojima bi se Srbija ucenjivala ili izdao nalog kako da se Srbija ponaša.

“Oni kažu “mi čekamo uzajamno priznanje, a ako se to ne desi biće kriva Srbija”. To ne funkcioniše tako. Mi moramo da razgovaramo jedni sa drugima i da vidimo koje bi bilo pravo kompromisno rešenje. Mi smo spremni za to”, rekao je Vučić u Briselu na zajedničkoj konferenciji za medije sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom

Kvinta ima drugačije poglede od nas o napadima nad Srbima

Drugačije poglede na napade nad Srbima i situaciju na KiM imaju zemlje Kvinte i Srbija, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Briselu i dodao da oni nasilje vide u barikadama, a ne u sistematskom i pravnom i suštinskom nasilju nad Srbima.

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka sa sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom odgovarjući na pitanja novinara da li je i kakva je uveravanja dobio da će KFOR na Kosovu zaustaviti nasilne upade Prištine.

Uloga KFOR-a i NATO-a na Kosovu i Metohiji za nas izuzetno važna

Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja, a uloga KFOR-a i NATO-a na KiM važna i zato verujem da ćemo uvek moći da naiđemo na razumevanju i želju i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, Alijanse i KFOR-a, da se mir i stabilnost na KiM obezbede, poručio je danas u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U zajedničkom obraćaju, nakon sastanka sa Stoltenbergom, zahvalio se generalnom sekretaru NATO što je želeo da sasluša poziciju Srbije, dodajući da su razgovarali o svemu što se zbivalo na Kosovu i Metohiji.

Vučić stigao u Brisel, sastao se sa Stoltenbergom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, po dolasku u Brisel, sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Sastanak Vučića i Stoltenberga počeo je oko 15 sati, a za 15.30 najavljena je zajednička pres konferencija predsednika Srbije i generalnog sekretara Alijanse.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: