Podeli vest

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu U.B. (20) iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, prebačen je danas u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Kako je Tanjugu potvrđeno u tom tužilaštvu, Uroš B. je privremeno prebačen u bolnicu kako bi komisija veštaka obavila psihijatrijsko veštačenje. U.B. se inače nalazi u pritvoru koji mu je određen 6.maja.

Osumničeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivično dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako bi zaplašio stanovništvo tih naseljenig mesta, potvrđeno je tada Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. Sumnja se da je U.B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica. U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam osoba, a 14 osoba povredio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova juče i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Njegov otac R.B. se takođe nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: