Podeli vest

Britanski princ Hari izgubio je pravni spor oko zahteva da mu se dozvoli privatno plaćanje policijske zaštite, piše BBC. Njegovi advokati su želeli sudsku reviziju odbijanja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Harijeve ponude za plaćanje zaštite u Britaniji, nakon što su se njegovi bezbednosni protokoli promenili, kada je princ prestao da bude aktivni član kraljevske porodice.

Sud je odbio Harijev zahtev, a advokati Ministarstva unutrašnjih poslova su se usprotivili ideji da se bogatim ljudima omogući “kupovina” policijskog obezbeđenja.

Ova presuda usledila je nakon jednodnevnog sudskog ročišta u Londonu prošle nedelje. Od tada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa učestvovali u onome što je njihov portparol opisao kao “gotovo katastrofalnu poteru automobilima” u koju su bili uključeni i paparaci u Njujorku.

Na Višem sudu prošle nedelje, advokati princa Harija osporili su odluku kojom se odbija njegovo privatno finansiranje policijske zaštite za njega i njegovu porodicu prilikom posete Velikoj Britaniji. Kada je princ Hari 2020. odstupio sa funkcije „aktivnog člana kraljevske porodice“, to je prouzrokovalo da više nema pristup svom prethodnom nivou obezbeđenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: