Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavio se snimak vršnjačkog nasilja u OŠ “Pavle Savić” u Mirijevu, a direktor škole Milan Krstić potvrdio je danas za Tanjug da je preuzeo sve mere nakon što se pojavio snimak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

On je rekao da je o događaju obavešten juče i da je odmah pokrenuta adekvatna procedura.

Krstić je rekao da je reč o učenicama istog odeljenja šestog razreda. Kako objašnjava Krstić, na tom snimku se vidi kako jedna devojčica gura drugu na hodniku škole i niz stepenice, a da sve to snima treća devojčica.

Umesto, kako objašnjava direktor, da treća devojčica bude “glas razuma” i spreči svađu i guranje, ona je sve to snimala.

Na pitanje zašto je snimala ceo slučaj, umesto da pomogne, ona nije umela da odgovori, rekao je Krstić. On navodi da su odmah pozvan razredni starešina i roditelji devojčice koja je žrtva nasilja, ali i one koja je napala drugaricu, kao i devojčice koja je sve to snimala.

On je dodao da su sa njima obavljeni razgovori u prisustvu stručne službe i razrednog starešine. Krstić dodaje da je za sutra zakazan sastanak Tima za borbu protiv nasilja i da će biti donete određene mere i kazne.

On je istakao da će škola organizovati vanredne časove na kojima će se raditi na edukaciji učenika o nasilju, sa akcentom na vršnjačko nasilje.

Krstić naglašava da je slučaj u proceduri i da će biti i pojačanog vaspitnog rada. On dodaje da su pre ovog slučaja u školi, zajedno sa savetom roditelja imali ideju da se potpuno zabrani upotreba mobilnih telefona u školi.

Sada, dodaje Krstić, to je dodatno opravdano, jer snimanje nasilja podstiče da se i drugi ponašaju slično.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: