Prema pisanju agencije Interfaks poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji je otkazana

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sergej Lavrov
Foto: Shutterstock

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je sinoć da su susedne zemlje Srbije zatvorile vazdušni prostor za let aviona ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, prenosi RIA Novosti.

Agencija Interfaks je zatim prenela da je poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu je otkazana, jer su zemlje u susedstvu Srbije zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji bi ga prevezao, rekao je u nedelju ruskoj novinskoj agenciji Interfaks visoki izvor u Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi.

Izvor je potvrdio izveštaj srpskih medija u kojem se navodi da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji bi u ponedeljak prevezao šefa ruske diplomatije u Beograd, prenosi Beta.

“Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju”, rekao je taj izvor.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije nije bilo komentara.

Zaharova je sinoć navelada je ruska delegacija trebalo da stigne u Beograd na razgovore, al da je vazdušni prostor zatvoren

„Baš danas, pre sat vremena, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal komunikacije, ne dozvolivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se pripremao za Srbiju”, rekla je Zaharova juče za italijansku TV La7.

“Zemlje članice EU i NATO su zatvorile vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal komunikacije”, navodi RIA reči Zaharove.

Ona je dodala da Rusija, za razliku od Evropske unije, neće postavljati gvozdenu zavesu.

“Vaše greške su to što ste previše sebični, mislite da ste u centru sveta, da osim vas nema drugih naroda”, izjavila je Zaharova za italijansku TV La7.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: