Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković zadovoljan je igrom svog tima u kome je napravio osam izmena u startnih 11

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

piksi
FOTO TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Zadovoljan sam igrom, rezultatom, momci su pokazali odlučnost da posle neprijatnog poraza od Norveške vrate bolje raspoloženje, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle večerašnje ubedljive pobede protiv Slovenije (4:1) u drugom kolu Lige nacija.

“I od početka se videlo da pobeda neće doći u pitanje, dominirali smo, postigli prelepe golove, posebno mi je drago što su Jović i Radonjić postigli golove. Za Srbiju je večeras fudbalski sve bilo idealno, posebno ako vam otkrijem da smo na poslednjem treningu uvežbavali prekide i tako smo dali golove”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Selektor je napravio osam izmena u startnih 11 u odnosu na Norvešku, a kako je naveo, hteo da izmeni svih 11.

“Ali, nisam jer biste me proglasili ludim. Na meni je da donosim neke odluke, mislim da ne grešim, važno je dati igračima sa manjom minutažom šansu, da vrede, imaju kvalitet i da se uklapaju u timski duh. Znao sam da će moći i da je važno da dobiju na samopozdanju. Menjaćemo i na narednom meču u Stokholmu, pa u Ljubljani. Ne možetw ni da zamislite koliko je teško izdražati ovaj ritam, na poluvremenu su mi dvojica-trojica tražili izmenu”, istakao je Stojković.

On je dodao da nije Slovenija odigrala tako loše, kao što je Srbija odigrala dobro.

Na pitanje da li bi voleo veću podršku navijača, rekao je:

“Da! Za reprezentaviju se ne navija, ona se poštuje, podržava, očekujemo veću podršku, ali ne odlučujem ja o tome. Ovi momci zaslužuju veću podršku, večeras je bilo bolje, mi smo tu da se borimo, žrtvujemo, a ljudi će proceniti da li će doći”, zaključio je Stojković.

On je poručio da je igračima sutra dao slobodan dan, a zatim, uprkos umoru, idu u Stokholm i Ljubljanu da igraju napadački, da osvoje bodove i nadoknade izgubljeno protiv Norveške.

(Kraj) vu/gri


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: