Podeli vest

Kontejneri koji zamenjuju biračka mesta u četiri opštine na severu Kosova i Metohije otvoreni su u 07.00 sati. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do sada na izborima izašlo svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Biračko mesto koje se nalazi kod naselja Tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice obezbeđuje kosovska policija. Za sada nema glasača. Pre otvaranja, biračko mesto posetili su vojnici francuskog kontingenta Kfora.

Članovi izborne komisije ne govore ni srpski ni engleski jezik, javlja dopisnik Tanjuga. U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Od deset kandidata, koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, a reč je o Slađani Pantović, kandidatkinji za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista, koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji, odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra prošle godine napustili privremene prištinske institucije nisu ispunjeni, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa.

Biračka mesta zatvaraju se u 19.00 časova.

Vučić: Svega nekoliko Srba je izašlo na izbore na severu KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do sada na izborima, koji se danas održavaju na severu Kosova i Metohije izašlo svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno.

“Danas se održavaju izbori za okupacionog gaulajtera na severu Kosova i Metohije. Nameravaju da uspostave vlast onih koji ne mogu da dobiju ni jedan ili dva odsto glasova, koji ne žive na severu KIM. I za sve to tražili su naše odoborenje i našu saglasnost, a ja sa ponosom moram da vam kažem, da je do ovog trenutka izašlo svega nekoliko Srba, nisam preterao, svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno”, rekao je Vučić u svom obraćanju na obeležavanju Dana žrtava genocida NDH u Jasenovcu i Donjoj Gradini.

On je naglasio da Srbi neće nikoga drugog ni da slušaju i ničijim tuđim interesima da služe, već da Srbi hoće da služe svojim interesima, i da hoće mir sa svima. “Srbi hoće da poštuju sve, ali pre svega hoće da se bore za interese svog naroda”, rekao je predsednik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: