Podeli vest

Ako ste ikada razmišljali da se preselite, možda je ovo pravo vreme. Irska je objavila poziv u kome nudi 80.000 svakom ko želi da naseli jedno od udaljenih irskih ostrva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Svi koji se odluče da prihvate ovaj izazov trebalo bi da znaju da je ovaj novac uglavnom namenjen za renoviranje kuća i deo je šireg programa “Our living islands

Program pomaže zajednicama na ukupno 30 ostrva koja nisu povezana sa kopnenim mostovima.

Vlada je saopštila da im je ambicija da posetioci ostrva mogu da nastave da doživljavaju i cene jedinstvenu kulturu, nasleđe kao i ekološko bogatstvo koje ova ostrva nude.

Projekat se sastoji od pet strateških ciljeva visokog nivoa koje su ostrvljani identifikovali kao važne za održivu budućnost njihovih zajednica: revitalizacija nivoa stanovništva na ostrvima, diverzifikacija ostrvskih ekonomija, unapređenje zdravstvenih i usluga blagostanja, i osnaživanje ostrvskih zajednica i izgradnja pametne održive budućnosti.

Irska nije prva evropska država koja je preduzela takvu inicijativu kako bi povećala svoje sve manje stanovništvo. Sledeće zemlje su takođe najavile da će plaćati ljudima koji se tamo usele:

Italija

U izveštajima lokalnih medija ranije je naglašeno da bi oni koji se presele u Kalabriju, u Italiji, mogli da dobiju ukupno 28.000 evra u različitim selima.

Švajcarska

Vlasti u selu Albinen u Valeu u Švajcarskoj saopštile su da bi oni koji se tamo presele mogli dobiti više od 20.000 CHF po odrasloj osobi i 10.000 CHF po detetu.

Spain

Pored navedenih teritorija, veliki broj sela u Španiji je takođe objavio da oni koji se presele na teritorije poput Ponge u Asturiji nude, na primer, 3.000 evra parovima koji se tamo usele, kao i ukupno 3.000 evra po detetu rođenom na ovoj teritoriji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…