Podeli vest

Papa Franja poručio je danas da su nedavni toplotni talasi u mnogim delovima sveta i poplave ponovo ukazali na nužnost preduzimanja hitne akcije u borbi protiv klimatskih promena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

papa franja
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

“Molim vas, obnavljam svoj apel svetskim liderima da urade nešto konkretnije za ograničavanje emisije štetnih gasova. To je hitan izazov, ne može se odlagati jer se tiče svih nas. Čuvajmo naš zajednički dom”, rekao je papa tokom obraćanja vernicima na Trgu Svetog Petra, prenosi Rojters.

Poglavar rimokatoličke crkve uputio je globalni apel da se hitno odbaci upotreba fosilnih goriva, a zaštita životne sredine proglasi za kamen temeljac njegovog pontifikata, jer, kako je rekao, planeta Zemlja “počinje sve više da liči na gomilu smeća”.

Papa je danas izrazio solidarnost sa onima koji pate od klimatske krize i onima koji im pomažu. Delovi juga Sjedinjenih Američkih Država našli su se na udaru nezabeleženog toplotnog talasa, a ekstremno visoke temperature zabeležene su i na jugu Evrope i u Kini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…