Podeli vest

podnaslovEvropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je na zvaničnom sajtu imena 12 selekcija koje će se u martovskom baražu boriti za preostala tri mesta na Evropskom prvenstvu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Posle okončanja kvalifikacija poznata su imena 20 selekcija koje su obezbedile plasman na EURO, uz domaćina Nemačku.

To su Srbija, Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Italija, Holandija, Portugal, Rumunija, Škotska, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska i Turska.

U baražu će igrati 12 selekcija koje su to pravo stekle plasmanom u Ligi nacija 2022/23. To su Bosna i Hercegovina, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Island, Izrael, Kazahstan, Luksemburg, Poljska, Ukrajina i Vels.

Poznata su oba polufinalna para baraža Lige nacija C. To su Gruzija – Luksemburg i Grčka – Kazahstan, a jedna od te četiri selekcije će na EURO.

U Ligi nacija A se zna polufinalni par Poljska – Estonija, kao i da će Vels biti domaćin u polufinalu.

U Ligi nacija B se zna da će domaćini polufinala biti Izrael i Bosna i Hercegovina.

Finska, Ukrajina i Island će posle žreba saznati ko će u baraž Lige nacija A protiv Velsa a ko u baraž Lige nacija B protiv Izraela, odnosno Bosne i Hercegovine.

Ono što se sigurno zna je da će sve tri selekcije biti gosti u polufinalnim mečevima. Posle žreba za pozicije navedene tri selekcije u baražu, biće održan i žreb koji će odrediti domaćine finalnih mečeva u sva tri plej-ofa.

Baraž mečevi za plasman na EURO igraće se od 21. do 26. marta sledeće godine, a termini svih utakmica biće određeni naknadno, kad budu kompletirani svi parovi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: