Borbeni avion MiG-23, koji je proizveden u bivšem Sovjetskom Savezu 1981. godine, srušio se tokom aeromitinga Grom iznad Mičigena na lokaciji udaljenoj oko 48 kilometara zapadno od Detroita, a članovi posade su preživeli.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Daniel Mears/Detroit News via AP)

Pilot je primetio da avion gubi snagu i odlučio je da katapultira sebe i člana posade pre nego što se letelica srušila, izjavio je juče jedan zvaničnik američke službe nadležne za bezbednost saobraćaja.

Pilot, koji je ujedno i vlasnik aviona, zadobio je teže povrede koje nisu opasne po život, dok je druga osoba koja je s njim letela u avionu MiG-23 zadobila lakše povrede, rekao je viši istražitelj Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja Džon Brane, prenosi AP. “Velika je sreća, naravno, što niko na zemlji nije povređen.

Nakon pada avion je nastavio nekontrolisano da se kreće po zemlji još stotinak metara, prošao je kroz šumarak i zaustavio se pored stambene zgrade”, rekao je Branen novinarima u Belvilu.

On je rekao da je pilot razgovarao sa Federalnom administracijom za vazduhoplovstvo o razlozima koji su doveli do nesreće.

“Imali su probleme sa gubitkom snage motora i nisu bili u stanju da to reše. Zbog toga su odlučili da se katapultiraju iz aviona”, rekao je Branen i potvrdio da će olupina aviona biti ispitana u narednim mesecima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: