Podeli vest

Paket koji je eksplodirao bio je jedan od dva koji su policiji prijavljeni u utorak uveče, ali nije saopšteno kako su oni dostavljeni u univerziteski kampus.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Paket bomba koji je u utorak eksplodirao pošto je dostavljen Nortistern univerzitetu u Bostonu sadržao je poruku kritike Marku Zakerbergu, izvršnom direktoru Meta platformi, vlasnika Fejsbuka, javlja Si-En-En, pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

U toj poruci se žali zbog saradnje kompanija koje se bave razvojem mreža virtuelne realnosti i akademske zajednice.

Meta je razvila društvenu platformu virtuelne realnosti Horajzon, a u poruci se upozorava akademska zajednica da ne treba da sarađuje s takvim kompanijama, navodi Si-En-En.

Četrdesetpetogodišnji radnik Nortistern univerziteta u Bostonu lakše je povređen kada je eksplodirao paket kojim je rukovao, a koji je poslat na adresu ove ustanove, saopštila je policija.

Vlasti su saopštile da je još jedan sumnjivi paket pronađen u utorak u kampusu univerziteta i da je prebačen na bezbednu lokaciju, gde je neutralisan, kao i da je FBI pomogao u istrazi, prenosi Rojters.

Paket koji je eksplodirao bio je jedan od dva koji su policiji prijavljeni u utorak uveče, ali nije saopšteno kako su oni dostavljeni u univerziteski kampus.

Saopšteno je da su policijski tim za deminiranje, vatrogasna služba i hitna medicinska služba intervenisali u ovom incidentu.

Policija je stigla u kampus nešto pre 19.30, a univerzitet je zamolio studente koji su čekali na početak večernjeg časa novinarstva u holu, da napuste zgradu.

Večernja nastava je otkazana u šest zgrada, objavila je policija na Tviteru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: