Podeli vest

Svečlja je naveo da se sprovode istrage i da se radi na identifikaciji tih grupa, prenelo je Kosovo online.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KFOR KOSOVO
foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja tvrdi da su u noći između 31. jula i 1. avgusta na severu KiM bile naoružane i uniformisane grupe, javio je “Ljajmi”.

Svečlja je na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o bezbednosnoj situaciji na severu pokrajine, naveo da se sprovode istrage i da se radi na identifikaciji tih grupa, prenelo je Kosovo online.

“Istrage se vrše. Imamo dokaze o prisustvu naoružanih, uniformisanih, maskiranih grupa u noći između 31. jula i 1. avgusta. Naše institucije rade na tome da ih identifikuju i na dobrom smo putu da to postignemo”, rekao je Svečlja.

Srpski građani sa severa KiM su 31. avgusta postavili barikade na severu pokrajine, nakon najave Prištine da od 1. avgusta počinje primene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama.

Blokirani su magistralni putevi i administrativni prelazi Jarinje i Brnjak, dok su prištinske vlasti na tim prelazima postavile spcijalce.

Međutim, po nalogu SAD, vlada privremenih prištinskih institucija tada je odlučila da za 30 dana odloži primenu odluke, nakon čega je došlo do deeskalacije i uklanjanja barikada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: