Podeli vest

Papa je takođe rekao da poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, koji je, kako navodi Rojters, dao punu podršku ratu “ne može postati Putinov đakon”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PAPA FRANJA
Foto: Shutterstock

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja potvrdio je da je tražio da se u Moskvi sastane sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom kako bi pokušao da zaustavi rat u Ukrajini, ali da odgovor zasad nije dobio.

U danas objavljenom intervjuu za ugledni italijanski dnevnik Korijera dela sera, papa je takođe rekao da poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, koji je, kako navodi Rojters, dao punu podršku ratu u Ukrajini “ne može postati Putinov đakon”.

Papa, koji se na početku ruske vojne operacije u Ukrajini uputio u rusku ambasadu, u posetu bez presedana, potvrdio je u intervjuu za italijanski list da je tri nedelje od izbijanja sukoba zamolio jednog visokog diplomatu u Vatikanu da pošalje poruku Putinu da je on, kao poglavar Rimolatoličke crkve, “voljan da dođe u Moskvu”.

“Svakako, bilo je neophodno da se sa tim predlogom saglasi ruski predsednik, ali još nismo dobili odgovor i još uvek insistiramo na mom putovanju u Moskvu”, rekao je papa i dodao da se pribojava da Putin “ne može, niti želi u ovom trenutku da se ovaj sastanak održi”.

Pre ovog intervjua, papa Franja (85) nije javno i eksplicitno pominjao ni Rusiju, ni Putina, ali je u svojim obraćanjima govorio o “neopravdanoj agresiji”, “invaziji” i zverstvima nad civilnim stanovništvom.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: