Podeli vest

Gradske vlasti Pariza će od 2025. godine zabraniti jahanje ponija za decu u svojim javnim parkovima, nakon kampanje aktivista za prava životinja koji tvrde da se prema ponijima ne postupa kako bi trebalo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pariz
Foto: Pixabay

“Poniji nisu igračke. Deca ne uče ništa o njima iz ovih šetnji, nikakva emocionalna veza se ne stvara. To samo pretvara ponije u objekte za zabavu”, rekla je aktivistkinja Amandin Sansivens iz organizacije PAZ, prenosi Rojters.

Anketa PAZ-a prikupila je više od 8.400 potpisa za zabranu jahanja ponija. Sa druge strane, Stefan Mišo, direktor kompanije “AnimaPoney”, koja je upravljala jahanjem ponija u nekoliko pariskih parkova, rekao je da njegovi poniji rade samo oko 150 dana godišnje.

Dodao je da od 1990-ih godina počeo da dovodi ponije u u Pariz jer su u Rambujeu držani u štalama u uslovima koji nisu bili optimalni.

“Radim sa ponijima 35 godina. Znam njihove potrebe. Imaju sve što im treba”, poručio je Mišo. Jahanje ponija je dugi niz godina bilo popularno širom Pariza, međutim grupe za zaštitu životinja navode da poniji rade veliki broj dana, da nemaju stalan pristup slatkoj vodi i senu i da sate provode u kamionima prilikom dovoza do grada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: