Podeli vest

Italijanskoj krajnje desničarskoj vladajućoj stranci “Braća Italije” naloženo je da plati odštetu istopolnom paru u iznosu od po 10.000 evra zbog upotrebe njihove fotografije u kampanji protiv surogat majčinstvabez njihovog pristanka, a na kojoj se vide obni sa tek rođenim sinom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lgbt
Foto: Pixabay

Partiji Braća Italije naloženo je da plati odštetu nakon što je italijanska LGBT advokatska firma Gai Lek preuzela slučaj, a stranka se žali na tu odluku, objavio je BBC. BJ Barone i Frenki Nelson dočekali su sina Mila uz pomoć surogat majke 2014. godine, a fotografija koja je tada snimljena postala je viralna, ali su je potom koristila Braća Italije 2016. godine.

“Ovo je mala pobeda za nas, ali je to ogromna pobeda za LGBTQ+ zajednicu u Italiji i inostranstvu. Za nas naša fotografija novorođenčeta predstavlja sve ono za šta se zalažemo: porodicu, prihvatanje i bezuslovnu ljubav”, rekao je par za BBC.

Fotografiju, koju je snimila Lindzi Foster, takođe je bez dozvole koristila nezavisna irska političarka Meri Ficgibons 2016. godine u svojoj kampanji protiv surogat majčinstva za istopolne roditelje.

Partija Braća Italije je u martu naložila gradskom veću Milana da prestane da registruje decu istopolnih roditelja, što je dovelo do protesta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.