Podeli vest

Osnovci iz beogradske opštine Savski venac moći će besplatno da posećuju utakmice u organizaciji klubova sportskog društva “Partizan”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đaci
Foto: Pixabay

Osnovci iz beogradske opštine Savski venac moći će, u pratnji svojih roditelja ili staratelja, besplatno da posećuju utakmice u organizaciji klubova sportskog društva “Partizan”, ističe se u danas verifikovanom sporazumu o saradnji između “Partizana” i te gradske opštine.

U saopštenju službe za informisanje GO Savski venac navodi se da su pomenuti sporazum potpisali generalni sekretar JSD “Partizan” Željko Tanasković i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

Dodaje se da je inicijativu za saradnju uputila Gradska opština sa ciljem da sport bude dostupniji svakom detetu sa Savskog venca.

“Ponosni smo na to što je i ’Partizan’ podržao našu važnu inicijativu i otvorio svoje sportske kapacitete za najmlađe stanovnike Savskog venca, a program koji smo ugovorili obezbeđuje njihovo uključivanje u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i vremenskom roku”, naveo je predsednik opštine.

On je istakao da je sada deci na raspolaganju korišćenje kompleksa dva najveća sportska kluba – “Partizana” i “Crvene zvezde” – i da je ovakav vid podsticaja “najbolji način da se školarci motivišu da svakim danom budu sve bolji i uspešniji”.

“Savski venac, kao lokalna samouprava ima za cilj, kontinuirano jačanje sistema razvoja školskog sporta i organizaciju različitih besplatnih sportsko-rekreativnih programa namenjenih svim uzrastima i generacijama”, naglasio je Vidović.

Dodaje da je reč o dugogodišnjoj saradnji sa velikim brojem različitih klubova sa Savskog venca.

“Potpuno besplatno obezbeđujemo pohađanje raznovrsnih školica, a između ostalog građani mogu da pohađaju plivanje, košarku, fudbal i slično”, naveo je prvi čovek Savskog Venca.

Naglasio je da ta gradska opšina kontinuirano podržava i aktivnosti koje imaju za cilj da mališani provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera, da razvijaju takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj. Prema rečima predsednika opštine, rekordno interesovanje dece za sportskim aktivnostima najbolji je pokazatelj koliko je ova inicijativa značajna i potrebna građanima sa teritorije opštine.

“Novim sporazumima Savski venac želi da pruži punu podršku mlađim naraštajima da svoj talenat i ljubav ka sportu usmere ka osvajanju medalja i budu vrhunski šampioni. Na našoj opštini imamo jako talentovane mališane koji žele da se bave sportom, a pomažemo i kroz različite besplatne programe i motiviše ih da stiču dobre navike”, zaključio je Vidović.

Generalni sekretar JSD “Partizan” Željko Tanasković istakao je da ga raduje interesovanje dece za sportske aktivnosti.

“Ovaj sporazum je najlepši vid saradnje i podrške mlađem naraštaju da svoj talenat i ljubav prema sportu usmere ka daljem sportskom angažovanju, kao i da su neka od te dece budući uspešni sportisti i šampioni”, rekao je Tanasković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: