Podeli vest

Na početku suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, optuženi Uroš Pašajlić priznao je da je svoju osmogodišnju ćerku L.P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe, Pašajlić je rekao da priznaje da je zbog situacije u kojoj se nalazio i zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci, držao ćerku u stanu, ali ne priznaje pravnu kvalifikaciju krivičnog dela nasilje u porodici učinjenog na štetu ćerke.

Pašajlić u potpunosti negira izvršenje krivičnih dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje učinjeno na štetu svoje emotivne partnerke I.L. Njegov branilac Nemanja Lukić je zatim precizirao da odbrana osporava pravnu kvalifikaciju za krivično delo nasilje u porodici, te da opis izvršenja odgovara više krivičnom delu zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Lukić je sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Na početku suđenja sudija je odbio predlog da se javnost isključi sa suđenja u ovom delu postupka. Odbrana je predložila sudu da se ispita svedok koji je bio zajedno sa I.L. i Pašajlićem kritičnom prilikom, kao i da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje oštećene I.L. na okolnosti da li je zbog upotrebe narkotika sklona izmišljanju.

Punomoćnica oštećene devojčice je rekla da ističe imovinsko-pravni zahtev a da će iznos istog naknadno odrediti.

Branilac je zamolio sud da odloži suđenje, odnosno iznošenje odbrane optuženog, jer je on mislio da je danas pripremno ročište pa se nije pripremio.

Uroš P. je doveden iz pritvora u kom je od 28. marta.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena devojčica L.P., tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji je bio u bekstvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ